En klassisk spansk, kold suppe. Har du ikke en ordentlig (læs: hjemmelavet eller fra en deli der selv har lavet den) hønsebouillon, så brug hellere vand.
Opskriften er god som forret til 2-3 personer.
Vil du pifte den op, kan du komme kammuslinger eller lidt hummer i den! totalt luksus
2 skiver
hvidt brød uden skorpe, ca. 40 g
150 g
mandler
6 dl
koldt vand, eller hønsebouillon
1 lille
fed hvidløg
2 spsk.
sherryeddike
½ dl
virkelig god olivenolie
salt
DESUDEN
75 g
grønne druer uden sten
Udblød
brødet i lidt af vandet eller bouillonen.
Hæld
kogende vand over mandlerne og lad det køle lidt. Gentag evt. og smut skindet
af mandlerne.
Blend
brød, mandler, hvidløg og eddike. Tilsæt til sidst vand eller bouillon og til
sidst olie og salt. Sæt suppen på køl og lad den trække minimum 1 time. Smag
suppen til og anret den i kolde skåle.
Servér
straks med halve eller hele druer i.
Opskrift & foto: Louisa Lorang
Ingen kommentarer:
Send en kommentar