Overraskende fantastisk gelé. Jeg bruger agar agar, som er udvundet af alger, helt naturligt og nemt at arbejde med. Køb det i helsekosten.
12
røde chilier
1
rød peber
800
g sukker
5
dl æblecidereddike
½
stang vanilje
agar agar (se mængde anvisningen på pakken)
Flæk
chilierne og skrab kernerne ud med en teske. Skær chilierne i grove stykker. Flæk
peberfrugterne og kassér stilk og frø. Blend chilien i en foodprocessor eller i
en minihakker. Kom peberfrugten i og blend igen. Det skal ikke blive for til
mos, men dog stadig hakkes. (kan også klares i hånden)
Kom
sukker, eddike, vaniljekorn og stang i en gryde og lad det simre til sukkeret
er smeltet. Kom chiliblandingen i og lad det hele småkoge i ca. 10 minutter. Tilsæt
agar agar og kog i yderligere 5-10 minutter.
Hæld
geleen på skoldede glas. Luk glassene og lad geleen sætte sig i køleskabet.
Uåbnet
kan gelé holde sig i flere måneder.
TIP: brug geléen på ost, i
salater f.eks. på ristet brød med bøffelmozzarella. Er du en gris, så spis geleen med flødeost og saltkiks!
Opskrift: Louisa Lorang
Funky stuff! Det må du altså servere ved lejlighed :)
SvarSlet