Jeg ved det! Det er totalt 80'er-mad. Men jeg kan virkelig godt li' tærte!
Tærten er til 2-3 personer.
200 g groft mel
1 tsk. salt
1-2 spsk. koldt vand
smør til formen
ENDVIDERE:
500 g søde kartofler
2 spsk. plukket timian
2 dl drænet yoghurt
1 æg
150 g feta
salt og peber
75 g revet tør ost, f.eks. gruyere
TILBEHØR:
100 g blandet salat
olie og eddike
Ælt smør, mel og salt sammen, til det har konsistens som brødkrummer (nemmest med foodprocessor), og saml dejen med koldt vand.
Smør en 23 cm stor tærteform, og pres dejen ud i formen. Prik med en gaffel, og bag den ved 185° i 8-10 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt af.
Skræl imens kartoflerne, og skær dem i ca. 1 cm store terninger; vend dem med timianen. Pisk yoghurt og æg sammen. Smuldr fetaen, og kom den i æggemassen sammen med kartofler og timian. Krydr med salt og peber. Fyld det hele i den forbagte tærtedej, og top med revet ost. Bag tærten ved 185° i ca. 50-60 minutter, eller til den er gylden og gennembagt, og kartoflerne er møre.
Servér den med salat vendt med en smule olie og eddike.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Jeg elsker helt bestemt også tærter - både dem til dessert og dem til hovedret - dem til dessert kan såmænd også spises som hovedret hvis det, hvorimod det omvendte nok ikke vil være et hit! ;-)
SvarSletHåber du har fået signeret en masse bøger - og at vi ses på mandag! Min veninde i Paris er jo blevet alvorlig syg, så nu må vi se om det er Kbh. eller Paris...
Pas på dig selv!
Knus
Birthe
Øv! Det er jeg ked af at høre. Håber hun bliver rask!
SvarSletRing hvis ballade.
Kh L