Søg i denne blog

fredag den 11. februar 2011

Ribs med slaw

Okay....det her er altså mad efter mit hoved....snasket, stærkt, sødt og næsten umuligt at spise uden at drikke øl til!


Opskriften er til 2.





800-1.000 g svineribben
½ dl muscovadosukker (eller farin)
1 spsk. løgpulver
1 spsk. salt
1 spsk. tørret oregano
1 tsk. cayennepeber
ENDVIDERE:
2 store bagekartofler
lidt smør
revet parmesan
1 dl piskefløde
¼ dl citronsaft
1 spsk. sukker
1 lille fed hvidløg, revet
250 g snackgulerødder i skiver
½ hvidkål fintsnittet
2 stilke bladselleri i fine skiver
2 håndfulde bredbladet persille, grofthakket
salt
Del ribbenene i mindre stykker. Bland sukker, løgpulver, salt, oregano og cayennepeber i en stor frysepose, og kom ribbenene i. Gnid krydderiblandingen godt ind i benene, og lad dem trække i mindst 1 time (gerne natten over).
Læg benene på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem ved 160° varmluft i 1 time og 15 minutter, eller til de er helt møre. Vend dem undervejs, og hold øje med, at de ikke bliver alt for mørke. I så fald: Dæk dem løst med lidt folie.
Skær et kryds i kartoflerne og bag dem møre i den varme ovn i 45-60 minutter. Anret dem med smør og parmesan lige inden servering.
Rør imens piskefløde med citronsaft, sukker og hvidløg. Vend gulerødder, kål, bladselleri og persille med dressingen, og smag til med salt. Lad den trække indtil servering.
Servér ribs med bagte kartofler og slaw.



Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnamann

4 kommentarer:

  1. Uhmmm... Det er bestemt også mad efter mit hovede! Ribs er min ultimative syndige mad :D

    - Maj

    SvarSlet
  2. Altså Louisa - ikke pænt at give mig sådan en "craving" efter ribs!!!
    Jeg tænker, at lidt chipotlepulver måske også ville være godt til de ribs....

    Åh, jeg kunne altså godt spise en STOR portion af det til aften, men jeg må "nøjes" med dine forårsruller (som jeg nu også glæder mig til) :-)

    KH
    B

    SvarSlet
  3. He he - Maj. Jeg tænker ellers at alt fedtet smelter af dem ;-)

    ....Og hvor dejligt med forårsruller - B. Så må du have ribs på mandag!!

    Kh L

    SvarSlet
  4. Savle savle savle! Jeg bliver vist nødt til at lave ribs MEGET snart!

    SvarSlet