Søg i denne blog

tirsdag den 21. december 2010

Rødkål

Rødkål til julstegen eller fuglen. 
Vi spiser både en rå og en lun rødkål juleaften. Ja, og også gerne resten af året for pokker.

Se med her hvordan de tager sig ud i Go' Morgen Danmark, eller følg opskrifterne herunder:

RØDKÅL – NÆSTEN SOM DIN MORMORS
(tilbehør til 4-6 personer)

1 lille rødkål
½-1 stang vanilje
2 stjerneanis
2 dl koncentreret solbærsaft
2½ dl sukker
1½ dl eddike, gerne æbleeddike
Snit rødkålen med en stor kniv, skyl den og kom den i en gryde med vaniljekorn, vaniljestang, stjerneanis, solbærsaft og sukker. Lad den simre i 10-15 minutter. tilsæt eddiken og lad den småkoge i yderligere 15 minutter. Jeg kan godt lide at rødkålen har bid, men er du ikke til det kan du lade den simre længere inden du kommer eddike i.
Smag rødkålen til og servér den lun.

RØDKÅL – RAW-STYLE
(tilbehør til 4-6 personer)
Du kan købe miso i din helsekost. Eller køb det online på www.naturesource.dk

½ lille rødkål
½ lille hvidkål
1 bundt koriander, plukket
ENDVIDERE
1 fed hvidløg
ca. 15 g skrællet ingefær
1½ spsk. flydende honning
½ dl limesaft (af ca. 1½ lime)
½ dl hvid, sød miso
1 spsk. tamari eller soja
Snit kålen ultrafint, gerne på et mandolinjern. Vend det med koriander og anret det på et stort fad.
Riv hvidløg og ingefær fint og rør det sammen med honning, limesaft og miso. Smag til med tamari eller soja og dryp dressingen over salaten.
Servér straks, gerne til fugl eller gris.

Af: Louisa Lorang

3 kommentarer:

  1. Jeg laver din varme rødkål i år. Det er første gang det er mig der står for rødkålen - glæder mig til at få en der ikke er helt og totalt "udkogt" ;-)

    Vi får også altid en rødkålssalat (rå) og en lun. Derudover også altid sønderjysk stuvet hvidkål (med masser af fløde), for det er traditionen i kærestens familie.....

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Uhhh....jeg er ret pjattet med stuvet kål!!!

    Er du sneet inde derovre i Jylland-land??
    Her er SÅ pænt. Det var det smukkeste, helt stille København i går da jeg tog hjem. Uhhhhh!!!

    KH L

    PS. Jeg er også "rødkål" i år i vores familie :-)

    SvarSlet
  3. Det er også virkelig godt, lidt tungt, det smager jo godt :-D

    Nope, ikke sneet inde, men de lover jo en del i morgen så nu må vi se. Jans søster og familie skulle gerne kunne komme herover juleaftensdag....

    Et sneklædt Danmark er så smukt - og stille - det elsker jeg.

    KH
    B

    SvarSlet