Jeg ÆÆÆÆÆLSKER chesecake. Denne er lidt julet pg.a tranebærgeléen, men bør spises året rundt (evt. med friske bær til sommer).
Kagen skal laves i god tid - så bare kom igang.
Opskriften er til 8-10 personer
BUND:
2 tsk. kanel
1 knsp. allehånde
FYLD:
3 tsk. vaniljesukker
1½ dl sukker
2 æg
TOPPING:
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. sukker
GELÈ:
5 blade husblas, udblødt
DAG 1
Knus kiksene og bland dem med sukker, kanel, allehånde og finthakkede valnødder. Smelt smørret og bland det i kikse blandingen. Tryk kikse blandingen ned i bunden af en springform og smør. Tryk godt fast i bunden at en springform (ca. 22 cm ). Tænd for ovnen på 175 grader og sæt formen i køleskabet mens du laver fyldet.
Pisk flødeost med vanillesukker og sukker. Tilsæt æggene et af gangen. Hæld massen i formen og bag i den forvarmede ovn i ca. 60 minutter, eller til den er 75 grader i midten. Tag kagen ud, lad den køle lidt på køkkenbordet. Sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold.
Pisk cremefraiche med vaniljesukker og sukker. Hæld massen over den kolde kage og bag 5-10 minutter ved 280 grader i en forvarmet ovn.
Sæt kagen på køl til næste dag.
DAG 2
Varm 1 dl tranebærdrik og smelt den udblødte husblas heri. Kom det sidste tranebær drik i og lad det køle 10 minutter. Hæld forsigtigt tranebærdrikken på kagen og lad den stå i køleskabet til næste dag.
DAG 3
Servér direkte fra køleskabet. Kagen holder sig yderligere 2 dage på køl
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Der var den "min" kage (tror jeg) - hvor ser den lækker ud - og lyder LÆKKER!
SvarSletVi må lave en battle i cheesecakes - og så spiser vi det hele selv ;-) - ok, måske vi giver et stykke til Lone.....
KH
B
JA! Det er da din :-)
SvarSletOg ja, tak til battle - bar vi selv skal være dommerene!
Lone skal nok svinge en cheesecake frem også (ellers er der ingen kage..he, he)
KH L
Åh, ja....Hele denne uge er vist lige til din gryde ;-)
SvarSletÅh, kan næsten ikke vente med at se hvad du har fundet på i morgen :-D
SvarSletKH
B