En italiensk klassiker, her
i min fortolkning. Og jeg tør næsten ikke sige det......men nææææsten bedre end flæskesteg. (Måske du tør i aften med klassisk tilbehør til?)
Servér kartofler og dampet
grønt til. Har du rester kan du servere dem i en god bolle med salat og lidt
surt a la flæskestegssandwich.
OG SÅ GLÆDELIG JUL FOR POKKER!
1 svineslag med skind,
1-1,3 kg
1 fennikel
6 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
2 tsk. fennikelfrø
salt og peber
olivenolie
kødsnor
2 løg
vand
olivenolie
Rids skindet på slaget, som
til en flæskesteg.
Læg slaget på et bræt med
kødsiden opad.
Hak toppen af fenniklen
fint og skær knolden i grove stykker.
Hak hvidløg og rosmarin og
knus fennikelfrøene.
Bland fennikeltoppe,
hvidløg, rosmarin og fennikelfrø sammen og fordel dem på slaget. Krydr med rigeligt salt og peber.
Rul stegen stramt sammen og
snør den med kødsnor. Gnid den med olivenolie og mere salt udenpå. Læg den i en
bradepande og fyld vand ca. 2 cm op. Skær løget i både og læg dem ved siden af
stegen sammen med fennikel.
Sæt stegen i en kold ovn og
tænd på 175 grader. Vend ¼ rundt hver halve time. Den skal stege i 3-3 ½ timer
i alt. Tilsæt vand undervejs, så du hele tiden har ca. 2 cm vand i bradepanden.
Sæt til sidst stegen på en
rist og lad den stege de sidste 5-15 minutter ved 220 grader, evt. med grill,
for at få sprød svær.
Sigt væden fra bradepanden
over i en kasserolle og varm den. Smag den til.
Skær stegen i skiver og overhæld
den med lidt jus og god olivenolie. Servér straks med grønt og kartofler.
TIP: Bestil slag med svær
hos din slagter. Er du for sent uden, så lav den uden svær, a la rullesteg.