Her i top-snyde-version med dåsebønner....Det er altid en fordel at koge sine egne bønner og evt. fryse dem, så man hurtigt kan trylle en dejlig ret frem. Har du det, får du en lille stjerne....har du det ikke, bruger du dem fra dåsen.....
Opskriften er til 2 personer
2 fed hvidløg, hakkede
2 gulerødder, revne
olie til stegning
3 stængler bladselleri, hakkede
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. tørret oregano
1 rød chili med alle eller lidt kerner
1-2 tsk. tabasco (gerne røget)
½ bundt koriander, hakket
1 dåse hakkede tomater
20 g mørk chokolade (ca. 80 %)
1 dl vand
salt og peber
1 dåse kidneybønner, skyllede (240 g)
1 rød peberfrugt i strimler
2 dl majskerner
TILBEHØR:
cremefraiche
½ bundt koriander, plukket
1 lille rødløg, hakket
groft brød
tabasco
Sautér løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en varm stor gryde. Kom bladselleri, spidskommen, koriander, oregano, chili, tabasco og hakket koriander i, og lad det sautere, uden at det tager farve. Tilsæt tomater, chokolade og vand, og lad chilien koge i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Tilsæt bønner, peberfrugt og majs, og lad det hele varme igennem i nogle minutter.
Smag til igen, og servér straks med cremefraiche, koriander og løg. Giv brød og ekstra tabasco til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann