Her en hurtig version af chimichangas, der lynhurtigt kan tilfredstille din indre cowgirl.
Opskriften er til 2 personer
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
lidt olie til stegning
300 g hakket oksekød
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
½ -1 tsk. cayennepeber
2 spsk. tomatpuré
2 store tortillaer
100 g revet cheddarost
ENDVIDERE:
1 fed hvidløg, halveret
3 modne avokadoer
1 spsk. limesaft
2 tomater
1 håndfuld koriander, hakket
salt
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt limesaft
olivenolie
Sautér løg og hvidløg i lidt olie. Kom kødet i, og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander og cayennepeber, og lad det stege i 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt og lad det køle en smule af.
Fordel kødet på de to tortillaer, men kun på halvdelen. Top med ost, og fold den anden halvdel hen over, så du har to halvmåner. Steg dem forsigtigt på en tør, varm pande på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
Gnid imens en skål med hvidløg. Kom avokadokødet i skålen. Mos det groft med en gaffel, og vend mosen med limesaft. Skær tomaterne i både. Fjern kernerne med en kniv, og kassér dem. Skær tomatkødet i terninger, og vend dem i guacamolen sammen med hakket koriander. Smag til med salt.
Servér straks chimichanga med guacamole, og salat vendt med lidt lime og olivenolie.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Søg i denne blog
lørdag den 30. april 2011
tirsdag den 26. april 2011
Pizza med mozzarella og tomater
Super nem pizza - dejen er ret hurtig, så det er næsten lige så hurtigt som at hente og MEGET sejere!
Brug helst bøffelmozzarella - så bliver du glad!
Opskriften giver 2 pizzaer
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. hakket rosmarin
2 stk. mozzarella a 125 g
100 g mascarpone
200 g små tomater i halve
salt og peber
revet parmesan
100 g rucola
lidt citronsaft
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel mascarpone og tomater, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovn, eller til de er gyldne og sprøde. Top de varme pizzaer med parmesan og rucola vendt med lidt citronsaft. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Brug helst bøffelmozzarella - så bliver du glad!
Opskriften giver 2 pizzaer
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. hakket rosmarin
2 stk. mozzarella a 125 g
100 g mascarpone
200 g små tomater i halve
salt og peber
revet parmesan
100 g rucola
lidt citronsaft
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel mascarpone og tomater, og krydr med salt og peber.
Bag pizzaerne, én ad gangen, på varme bageplader i den varme ovn i 6-12 minutter afhængigt af ovn, eller til de er gyldne og sprøde. Top de varme pizzaer med parmesan og rucola vendt med lidt citronsaft. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
onsdag den 20. april 2011
Salat med laks, æg og citronagurker
Super nem og smuk salat til påskebordet. Eller spis salaten som hurtig aftensmad.
Opskriften er til 2-4 personer.
1 agurk
2 tsk. salt
4 spsk. citronsaft
1 spsk. flydende honning
2 spsk. olivenolie
200 g blandet salat
1 bundt dild, plukket
salt og peber
200 g varmrøget laks
3 kogte æg
TILBEHØR:
ristet rugbrød
Skær agurken i tynde skiver, uden at de bliver papirtynde. Kom dem i en si; drys med salt, og lad dem trække i 10 minutter. Rør imens citronsaft, honning og olivenolie sammen. Tryk forsigtigt så meget væde som muligt af agurkerne, og vend dem med dressingen.
Vend salat og dild sammen, og vend agurk og dressing i salaten. Smag til med salt og peber, og anret salaten på et stort fad. Top med stykker af røget laks og halve æg.
Servér straks med rugbrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
tirsdag den 19. april 2011
Pasta med squash og ricotta
Super nem og okay-sund aftensmad til 2 personer.
2 squash
3 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olivenolie
250 g ricotta
salt og peber
50 g hakkede valnødder
1 tsk. revet økologisk citronskal
salt og peber
ENDVIDERE:
250 g frisk pasta, f.eks. tagliatelle
salt
lidt revet parmesan
100 g rucola vendt med lidt citronsaft
Riv de to squash groft. Rist squash og hvidløg i olivenolie i en stor, dyb pande. Det skal ikke tage farve, men falde lidt sammen. Pisk ricottaen med 1-2 spsk. olivenolie. Kom den i panden til squasherne, og lad det varme kort. Vend valnødderne i, og smag til med salt og peber. Servér straks med kogt pasta, revet parmesan og rucola.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
2 squash
3 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olivenolie
250 g ricotta
salt og peber
50 g hakkede valnødder
1 tsk. revet økologisk citronskal
salt og peber
ENDVIDERE:
250 g frisk pasta, f.eks. tagliatelle
salt
lidt revet parmesan
100 g rucola vendt med lidt citronsaft
Riv de to squash groft. Rist squash og hvidløg i olivenolie i en stor, dyb pande. Det skal ikke tage farve, men falde lidt sammen. Pisk ricottaen med 1-2 spsk. olivenolie. Kom den i panden til squasherne, og lad det varme kort. Vend valnødderne i, og smag til med salt og peber. Servér straks med kogt pasta, revet parmesan og rucola.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
fredag den 15. april 2011
OG VINDERENE ER:
Min datter Ester har hjulpet mig med at trække to vindere af Vild Med Hverdagen.
De to heldige er
Mariann N Larsen
Marianne " Tante Sød"
Tak til alle der afslørede deres yndlings restaurant - Mange af stederne elsker jeg allerede, andre glæder jeg mig til at prøve.
Mine tre favoritter, som jeg vender tilbage til igen og igen er nok;
Pastis i Gothersgade
Morgenstedet på Christiania
Buzzies Bar B Q i Texas
....men der er mange og det er skønt at prøve nye steder.
Hey, og god påske for pokker!
De to heldige er
Mariann N Larsen
Marianne " Tante Sød"
Send mig lige jeres adresser på
louisa@lorang.dk
Så sender jeg en bog til jer asap!
Tak til alle der afslørede deres yndlings restaurant - Mange af stederne elsker jeg allerede, andre glæder jeg mig til at prøve.
Mine tre favoritter, som jeg vender tilbage til igen og igen er nok;
Pastis i Gothersgade
Morgenstedet på Christiania
Buzzies Bar B Q i Texas
....men der er mange og det er skønt at prøve nye steder.
Hey, og god påske for pokker!
onsdag den 13. april 2011
Perlebygsalat med squash og blomkål
Jeg spiser (meget) gerne en sådan salat som hovedret. Vælger du at bruge den som tilbehør til fisk eller kød, rækker den nok til 3 personer, i stedet for til 2.
Du kan sagtens bruge perlerug i stedet for perlebyg, hvis du har lyst.
Opskriften er til 2 personer som hovedret.
1½ dl perlebyg
salt
1 blomkål
olivenolie
1 tsk. revet øko-citronskal
2 spsk. citronsaft
1 squash
olivenolie
2 fed hvidløg i tynde skiver
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. olivenolie
½ bundt mynte, plukket
75 g ristede mandler, groft hakkede
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i 15-20 minutter, eller til den er mør. Lad den dryppe af i en si. Del imens blomkålen i grove buketter, og steg dem i olie på en varm pande i 4-5 minutter, eller til de har fået lidt farve. Kom citronskal og citronsaft på, og smag til med salt.
Skær squashen i 2 cm tykke skiver, og steg dem i olie, til de er gyldne. Lad hvidløget stege med det sidste minut eller to, så det akkurat bliver gyldent. Krydr med salt.
Rør honning, sennep, eddike og olie sammen, og smag dressingen til med salt.
Anret perlebyggen med blomkål og squash, og top med mynte og mandler. Hæld dressingen over, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Du kan sagtens bruge perlerug i stedet for perlebyg, hvis du har lyst.
Opskriften er til 2 personer som hovedret.
1½ dl perlebyg
salt
1 blomkål
olivenolie
1 tsk. revet øko-citronskal
2 spsk. citronsaft
1 squash
olivenolie
2 fed hvidløg i tynde skiver
ENDVIDERE:
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
2-3 spsk. olivenolie
½ bundt mynte, plukket
75 g ristede mandler, groft hakkede
Skyl perlebyggen, og kog den i saltet vand i 15-20 minutter, eller til den er mør. Lad den dryppe af i en si. Del imens blomkålen i grove buketter, og steg dem i olie på en varm pande i 4-5 minutter, eller til de har fået lidt farve. Kom citronskal og citronsaft på, og smag til med salt.
Skær squashen i 2 cm tykke skiver, og steg dem i olie, til de er gyldne. Lad hvidløget stege med det sidste minut eller to, så det akkurat bliver gyldent. Krydr med salt.
Rør honning, sennep, eddike og olie sammen, og smag dressingen til med salt.
Anret perlebyggen med blomkål og squash, og top med mynte og mandler. Hæld dressingen over, og servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
mandag den 11. april 2011
Hellefisk de luxe
ASPARGES:
1 dl vand
1 spsk. smør
1 tsk. salt
250 g grønne asparges
HELLEFISK:
1 dl vand
1 dl hvidvin
½ tsk. salt
1 spsk. smør
350 g hellefisk uden
ENDVIDERE:
2 dl cremefraiche eller
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. fintrevet citronskal
salt
TILBEHØR:
1 potte ærteskud eller
groft brød
citronbåde
Sæt en dyb pande over med vand, smør og salt. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér den. Kom aspargesene i vandet, og lad dem dampe i 1-2 minutter. Hæld straks vandet fra, og lad dem dryppe af i en si.
Sæt imens vand, hvidvin, smør og salt over i endnu en dyb pande. Lad det koge op. Skær fisken i 4 stykker, kom den i panden, og læg låg på. Lad fisken dampe i 2-3 minutter, alt efter tykkelse. Tag den forsigtigt op.
Rør imens cremefraiche med sennep og citronskal, og smag til med salt. Anret aspargesene på et fad eller en stor tallerken med hellefisk, cremefraichedressing og ærteskud. Giv brød og citronbåde til.
Opskrift: Louisa Lorang, fra Vild Med Hverdagen
Foto: Anders Schønnemann
Etiketter:
Fisk
søndag den 10. april 2011
På besøg hos Aarstiderne
I næste weekend smutter jeg til Humlebæk med et par nye bøger under armen. Køkkenet laver smagsprøver og dejlig frokost.
Kom og hils, smag og klap et lam!?
lørdag den 9. april 2011
Rabarber-drømme
Rabarberne er der næsten. Eller måske har du allerede fundet en lille spæd håndfuld i haven?
Prøv denne opskrift, der er totalt snyd.
Prøv denne opskrift, der er totalt snyd.
Lav marengs selv, hvis du er en stræber.
Kompotten er i øvrigt også fantastisk på is eller ristet brød.
Opskriften er til 4-6 personer
300 g rabarber
200 g sukker
2 stjerneanis
ENDVIDERE
¼ liter piskefløde
200 g jordbær
100 g marengs (kys)
Skær rabarberne i 2 cm tykke skiver og kom dem i en kasserolle med sukker og stjerneanis. Lad det simre i 10 minutter, til at sukkeret er smeltet og rabarberne er blevet til kompot. Tag stjerneanisen op og kassér den. Sæt kompotten i køleskab (fryser hvis du har travlt), og lad den køle helt af.
Pisk fløden til blødt skum og skær jordbærrene i skiver.
Kom kompot, marengs, flødeskum og jordbær i 4-6 glas og servér straks.
Etiketter:
Sødt
torsdag den 7. april 2011
Citronkylling - med løvstikkekartofler
Løvstikke er en af mine yndlings krydderurter. Men brug den med respekt. FOR meget løvstikke er bare…. ja – for meget!
Opskriften er til 4 (2 store og 2 små)
1 stor kylling, gerne økologisk
2 økologiske citroner
1 spsk. flagesalt
2 spsk. smør
ENDVIDERE
1 kg kartofler
100 g smør + lidt til formene
1 løg
2 fed hvidløg
2 håndfulde plukket løvstikke
salt
TILBEHØR
1 stort salathoved, gerne egeblad
1 bundt dild
1 rødløg
1 spsk. flydende honning
3-4 spsk. citron
2-3 spsk. koldpresset rapsolie
salt
200 g ærter, gerne friskbælgede
· Rens kyllingen for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle.
· Tænd ovnen på 200 grader (helst varmluft).
· Læg den på en rist, dryp den med citronsaft af to øko citroner og kom citronskallerne ind i kyllingen. Gnid den med salt og læg smørklatter på den. Steg kyllingen i den varme ovn i ca. 1 time-1 time og 15 minutter, eller til den er gennemtilberedt.
· Skræl imens kartoflerne og skær dem i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
· Smelt 100 g smør og hak løg og hvidløg meget fint.
· Vend kartoffelskiverne med smeltet smør, løg og hvidløg og krydr med salt.
· Smør 4 små, ovnfaste fade og læg kartoflerne lagvis i dem. Læg blade af løvstikke i mellem og afslut med kartofler. Sæt dem i ovnen med kyllingen og bag dem i 45 minutter, eller til de er møre og gyldne.
· Pluk imens salat og dild og skyl begge dele og tør det grundigt.
· Skær løget i tynde skiver.
· Rør honning, citronsaft, olie og salt sammen og vend salat, dild, løg og ærter med dressingen.
· Servér kylling, løvstikkekartofler og salat.
TIP: Hvis du laver denne ret til gæster, kan du sagtens lave kartoflerne dagen i forvejen og blot varme dem når dine gæster kommer.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
tirsdag den 5. april 2011
VIND VILD MED HVERDAGEN
Fortæl om din favorit restaurant og få chancen for at vinde min nye bog - Vild med hverdagen.
Og få inspiration til hurtig og nem hverdagsmad - HEP!
Jeg sætter to bøger på højkant til alle der skriver lidt - eller bare navnet på deres favorit restaurant. For jeg er såååå nysgerrig efter at vide, hvad og hvor I spiser når det ikke skal gå hurtigt i hverdagen.
Hvad hedder den? Hvor ligger den? Hvad spiste du sidst du var der?
Del og deltag i lodtrækningen.
Jeg tækker to vindere torsdag den 14. april.
Håber at I vil lege med :-)
Kh L
Og få inspiration til hurtig og nem hverdagsmad - HEP!
Jeg sætter to bøger på højkant til alle der skriver lidt - eller bare navnet på deres favorit restaurant. For jeg er såååå nysgerrig efter at vide, hvad og hvor I spiser når det ikke skal gå hurtigt i hverdagen.
Hvad hedder den? Hvor ligger den? Hvad spiste du sidst du var der?
Del og deltag i lodtrækningen.
Jeg tækker to vindere torsdag den 14. april.
Håber at I vil lege med :-)
Kh L
mandag den 4. april 2011
Stegte nudler - med agurketopping
Hvis du er sulten NU! Så grib kniven og brug 15 minutter på disse stegte nudler
Gari (den syltede ingefær du kender fra sushi) giver, sammen med agurken, et friskt pift til de stegte nudler.
½ liter vand
250 g nudler, gerne udon
salt
200 g fast tofu
olie til stegning
2 fed hvidløg
2 æg
1-2 tsk. sukker
1 bundt forårsløg
50 g peanuts
2-3 spsk. soja
100 g bønnespirer
ENDVIDERE
1 agurk
1-2 spsk. gari (syltet ingefær)
1 håndfuld plukket koriander (kan undlades)
· Kog vandet op i en elkedel, hæld det i en gryde, tilsæt salt og kog nudlerne i 5-7 minutter, eller efter anvisningen på pakken.
· Skær imens tofuen i terninger og rist dem i olie på en stor, varm pande i 2-4 minutter.
· Skær hvidløgene i tynde skiver og kom dem på panden.
· Slå æggene ud og pisk dem let sammen. Kom dem på panden og steg dem til de er bløde røræg. Tilsæt sukker.
· Snit forårsløgene fint og hak peanuts groft.
· Dræn vandet fra nudlerne og kom dem på panden med æggene.
· Tilsæt forårsløg, peanut og soja og lad det stege i 1-2 minutter. Smag til med soja og sukker.
· Tilsæt bønnespirer, tag panden af varmen og vend det hele rundt.
· Skær imens agurken i ultra tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
· Vend agurk, gari og koriander og anret nudlerne med agurkesalaten på toppen.
· Servér straks.
TIP: Hvis du ikke er så meget til tofu, kan du strimle to kyllingebryster eller to koteletter og stege dem inden du kommer hvidløg på panden.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Regi: Kähler
søndag den 3. april 2011
Muslinger med fritter
Uhmmmm....muslinger med ovn-fritter og snyde-cæsar-agtig-mayo.
Alt hvad jeg behøver!
Opskriften er til 2 personer
3-4 bagekartofler
olie til stegning
salt
lidt hakket timian
3 spsk. mayonnaise
½ dl revet parmesan
1 lille fed hvidløg, revet
1 spsk. æbleeddike
ENDVIDERE:
1 kg blåmuslinger
2 gulerødder i små bitte terninger
1 løg, hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
1 dl hvidvin
1 dl vand
1-2 spsk. hakket timian
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt citronsaft
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Hvis du har tid, så udvand dem i 1-3 timer i koldt vand. Skift vandet undervejs. Tør kartoflerne med køkkenrulle. Ellers spring det trin over, de bliver stadig dejlige.
Vend kartoflerne med en smule olie, salt og timian, og fordel dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 35 minutter. Afslut evt. med grill. Vend de gyldne kartofler med hakket timian.
Rør imens mayonnaisen med parmesan, hvidløg og eddike.
Skrub muslingerne, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sautér gulerødder, løg og hvidløg i olie i en varm stor gryde. Det skal ikke tage farve. Kom muslingerne i, og lad dem kort varme med. Hæld vinen på; lad det koge op, og kom derefter vand på. Sæt låg på gryden, og lad muslingerne simre under låg i 3-5 minutter. Ryst gerne gryden undervejs.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Krydr med timian, og servér straks muslinger med fritter, mayo og blandet salat vendt med citronsaft.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Alt hvad jeg behøver!
Opskriften er til 2 personer
3-4 bagekartofler
olie til stegning
salt
lidt hakket timian
3 spsk. mayonnaise
½ dl revet parmesan
1 lille fed hvidløg, revet
1 spsk. æbleeddike
ENDVIDERE:
1 kg blåmuslinger
2 gulerødder i små bitte terninger
1 løg, hakket
2 fed hvidløg i tynde skiver
lidt olie til stegning
1 dl hvidvin
1 dl vand
1-2 spsk. hakket timian
TILBEHØR:
100 g blandet salat
lidt citronsaft
Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i både. Hvis du har tid, så udvand dem i 1-3 timer i koldt vand. Skift vandet undervejs. Tør kartoflerne med køkkenrulle. Ellers spring det trin over, de bliver stadig dejlige.
Vend kartoflerne med en smule olie, salt og timian, og fordel dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 35 minutter. Afslut evt. med grill. Vend de gyldne kartofler med hakket timian.
Rør imens mayonnaisen med parmesan, hvidløg og eddike.
Skrub muslingerne, og kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sautér gulerødder, løg og hvidløg i olie i en varm stor gryde. Det skal ikke tage farve. Kom muslingerne i, og lad dem kort varme med. Hæld vinen på; lad det koge op, og kom derefter vand på. Sæt låg på gryden, og lad muslingerne simre under låg i 3-5 minutter. Ryst gerne gryden undervejs.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Krydr med timian, og servér straks muslinger med fritter, mayo og blandet salat vendt med citronsaft.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
fredag den 1. april 2011
Tandoori kylling med raita
Denne opskrift er fra min nye bog VILD MED HVERDAGEN. i næste uge får du mulighed for at vinden bogen her på bloggen - så kig ind :-)
Indtil da: Kylling til 2
½ kylling (eller 3 hele lår)
3 fed hvidløg
10 g skrællet ingefær
2 dl sødmælksyoghurt
½ dl citronsaft
½ dl solsikkeolie
1 spsk. garam masala
1 spsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. sød paprika
1 tsk. salt
50 g smør
ENDVIDERE:
1 rødløg
1 romainesalat
½ agurk
lidt citronsaft
TILBEHØR:
raita (se herunder)
citronbåde
chapati- eller naanbrød
RAITA:
2 dl yoghurt
2 tsk. knust spidskommen
1 lille håndfuld mynte, hakket
½ agurk i små tern
salt
Del kyllingen i 6 stykker, og fjern skind og fedt. Skær dybe snit i kyllingestykkerne, og sæt dem i køleskab, indtil de skal bruges.
Blend hvidløg, ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, garam masala, spidskommen, cayennepeber, paprika og salt, og kom kylling og marinade i en frysepose. Luk posen, og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad kyllingen trække natten over i køleskabet.
Tag kyllingen ud 20-30 minutter inden stegning. Tænd ovnen på 220°, gerne med varmluft. Læg kyllingestykkerne på en rist (husk bageplade med bagepapir under). Smelt smørret, og dryp det over kyllingen. Sæt den i den varme ovn, og lad den stege i 20-25 minutter, eller til den er gennemstegt. Skær imens løget i skiver, snit salaten, og skær agurken i både. Dryp grøntsagerne med lidt citronsaft, og servér kyllingen med salat, raita, citronbåde og chapati- eller naanbrød.
Rør yoghurten med spidskommen og mynte. Kom agurken i, og smag til med salt. Servér straks, eller opbevar raitaen i køleskabet i op til 1 døgn.
TI P: Du kan også bruge tandoorimarinaden til lam.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Indtil da: Kylling til 2
3 fed hvidløg
10 g skrællet ingefær
2 dl sødmælksyoghurt
½ dl citronsaft
½ dl solsikkeolie
1 spsk. garam masala
1 spsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
1 spsk. sød paprika
1 tsk. salt
50 g smør
ENDVIDERE:
1 rødløg
1 romainesalat
½ agurk
lidt citronsaft
TILBEHØR:
raita (se herunder)
citronbåde
chapati- eller naanbrød
RAITA:
2 dl yoghurt
2 tsk. knust spidskommen
1 lille håndfuld mynte, hakket
½ agurk i små tern
salt
Del kyllingen i 6 stykker, og fjern skind og fedt. Skær dybe snit i kyllingestykkerne, og sæt dem i køleskab, indtil de skal bruges.
Blend hvidløg, ingefær, yoghurt, citronsaft, olie, garam masala, spidskommen, cayennepeber, paprika og salt, og kom kylling og marinade i en frysepose. Luk posen, og gnid marinaden godt ind i kyllingekødet. Lad kyllingen trække natten over i køleskabet.
Tag kyllingen ud 20-30 minutter inden stegning. Tænd ovnen på 220°, gerne med varmluft. Læg kyllingestykkerne på en rist (husk bageplade med bagepapir under). Smelt smørret, og dryp det over kyllingen. Sæt den i den varme ovn, og lad den stege i 20-25 minutter, eller til den er gennemstegt. Skær imens løget i skiver, snit salaten, og skær agurken i både. Dryp grøntsagerne med lidt citronsaft, og servér kyllingen med salat, raita, citronbåde og chapati- eller naanbrød.
Rør yoghurten med spidskommen og mynte. Kom agurken i, og smag til med salt. Servér straks, eller opbevar raitaen i køleskabet i op til 1 døgn.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Abonner på:
Opslag (Atom)