Top klassiker!!!
I LOVE IT!
Her er nok kage til 6-8 personer.
INGREDIENSER
6 æg, delt i hvider og blommer
1 spsk. kakao
ENDVIDERE
Smelt 125 g smør med 125 g chokolade over vandbad. Lad det afkøle lidt. Pisk flormelis og æggeblommer og rør chokoladen i. Pisk æggehviderne stive med sukker og vend dem forsigtigt i chokolademassen. Sigt mel og kakao i og rør forsigtigt dejen sammen.
Bag kagen i en smurt springform med bagepapir i bunden, ved 165 grader i 40-50 minutter, til den ikke efterlader dej når du stikker en strikkepind i den.
Lad den afkøle helt.
Flæk kagen og kom abrikosmarmelade i midten. Sæt kagen på et stykke bagepapir på et bræt eller lignende, så du kan flytte den.
Smelt chokolade og smør i vandbad og lad det køle lidt. Hæld det ud over kagen og smør det på siderne, så kagen er helt dækket. Kør forsigtigt en palet hen over kagen for at give den lidt mønster. Lad det størkne.
Servér til en stærk kop kaffe.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann