Af en eller anden grund er det næsten umuligt at opdrive kyllingevinger UDEN grill eller Bar B Q smag….Sørgeligt, for disse vinger her er virkelig toppen. Spørg efter dem – øko, selvfølgelig!
Spis med fingrene og smask igennem.
Opskriften er til 6 personer som forret eller snasket snack
4
dl hvedemel
2
spsk. sød paprika
2
tsk. cayennepeber
2
spsk. løgpulver
1
spsk. groft salt
16-20
kyllingevinger
rigeligt
olie til stegning
ENDVIDERE
2
dl æbleeddike
2
dl muscovadosukker
3
fed hvidløg, fint hakkede
1
spsk. fint hakket ingefær
¼
dl soja
1
spsk. maizena
1-2
spsk. vand
BLUECHEESEDRESSING
100
g blå ost, gerne Blå Kornblomst
100
g drænet yoghurt 10%
1
spsk. citronsaft
salt
TILBEHØR
bladselleri
Bland
mel, paprika, cayennepeber, løgpulver og salt sammen i en stor frysepose. Kom
vingerne i posen og ryst den.
Steg
vingerne på en stor, varm pande i rigeligt olie, til de er gyldne og gennemstegte
– ca. 10 minutter.
Kom
imens eddike, muscovadosukker, hvidløg, ingefær og soja i en kasserolle og kog
det op. Bland maizenaen med lidt vand og rør blandingen i den varme dressing.
Lad det koge op igen. Tag dressingen af varmen og lad den køle en smule.
Blend
ost og yoghurt sammen og smag til med citron og salt.
Kom
dressingen i en stor skål og vend de varme, stegte kyllingevinger med
dressingen, efterhånden som de er færdige.
Servér
straks kyllingevinger med bluecheesedressing og bladselleri.
Husk
servietter.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann