Du kan sagtens lave denne pizza med frisk mozzarella i stedet for gedeost. Servér den rygende varm, gerne med en stor salat til.
Opskriften giver 2 pizzaer.
INGREDIENSER:
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g groft hvedemel
ca. 125 g fint hvedemel
mel til udrulning
ENDVIDERE:
1 squash
2 røde peberfrugter
lidt olie
salt
100 g blød gedeost
100 g rucola
lidt æbleeddike
lidt olivenolie
revet parmesan
SÅDAN GØR DU:
Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, groft mel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Skær imens squashen i skiver og peberfrugterne i både. Pensl dem med lidt olie, og gril dem. Krydr med salt.
Del dejen i to, og rul ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Sæt to bageplader i ovnen, så de kan blive varme.
Top pizzaerne med gedeost og grillede grøntsager. Bag pizzaerne en ad gangen på de varme plader i 10-15 minutter, eller til de er sprøde. Vend rucolaen med lidt eddike, olie og salt, og top pizzaerne med rucola og parmesan. Servér straks.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønemann