Solskin, fri, kæreste, øl og så liiiige en steak tatare med fritter og salat!
Helt igennem dejlig frokost!
Sider
▼
tirsdag den 17. juli 2012
Grillet oksekødssalat
Jeg spiser salaten som den er, men synes du den mangler ”fylde” kan du serverer ris eller brød til.
Opskriften er til 4 personer.
2-3
gode bøffer
5
portobellosvampe
lidt
olie
salt
soja
DRESSING
1-2
grønne chilier, efter temperament
1
dl limesaft
½
dl fiskesauce
2
½ spsk. sukker
SALAT
1
agurk
400
g cocktailtomater
2
rødløg i tynde både
1
stort bundt koriander
3
hjertesalater
Grill
bøfferne og svampe, krydr bøfferne med salt og svampene med lidt olie og soja
og skær begge dele i tynde skiver.
Skær
chilien i tynde skiver, eller hak den. Fjern nogle af kernerne, hvis du ikke
vil have salaten for stærk. Rør limesaft med sukker til sukkeret er opløst. Kom
chili, fiskesauce og olie i og smag til.
Flæk
agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i halvmåner. Skær
tomaterne i kvarte og vend agurk, tomater, løg og koriander med dressingen. Vend
kød og svampe med dressingen.
Lad
salaten trække i 15 minutter og servér på en bund af hjertesalatblade.
Opskrift & foto: Louisa Lorang, Go Morgen Danmark 17. juli 2012
Grillede østers
Grill dine østers. Det giver en helt anden tekstur, og selv ikke-hærdede-østersspisere kan være med. Jeg serverer to slags dressing og citron til. Så kan man selv vælge.
beregn 3-6 østers per person som snack.
24
østers
COCKTAILSAUCE:
1
dl ketchup (f.eks. Heinz)
1-2
spsk. fintrevet peberrod (eller efter smag)
2-3
spsk. citronsaft
VINAIGRETTE:
1
spsk. finthakkede skalotteløg
¼
dl sherryeddike
¼
dl god olivenolie
1
nip sukker
ENDVIDERE:
citron
Smid
østersene på en varm grill. De skal ligge med den ”buede” bund nedad. Lad dem
grill i 3-6 minutter, alt efter hvor varm din grill er. Tag dem forsigtigt af
med en grillhandske. Lad dem køle lidt af og åben dem. Løsn dem fra skallen og
pas på du ikke spilder saften.
Rør
imens ketchup, peberrod og citron sammen og smag til.
Rør
skalotteløg, eddike og olie sammen og smag til med et nip sukker.
Servér
de lune østers med de to slags dressinger og frisk citron.
Opskrift & foto: Louisa Lorang