Sider

fredag den 13. april 2012

Vege-burger med kikærtebøf

Jeg er klart til vege-burgere - Og her er opskriften på Dagens Dejlige fra i går.


Selvom jeg spiser kød, synes jeg tit at en vegetar burger er mere interessant - den her er simpel og god og smager af 80'ernes legendariske vege-burger fra Astor Burger. I think!


Nok til 6 sultne mennesker





400 g kikærter, udblødte
1 lille squash
½ løg
2 fed hvidløg
100 g champignon
salt
evt. 2-3 spsk. mel
olie til stegning
ENDVIDERE:
mayo
burgerboller
tomater, i skiver
agurker, i skiver
salat, plukket
rødløg, i skiver
avokado, i skiver
TILBEHØR
ketchup
evt.slaw, fritter eller andet

Skylkikærterne og blend dem med squash, løg, hvidløg, champignon, spidskommen ogsalt. Form bøffer 8-10 styk i alt, bare tryk dem flade på panden, så skal de nok sætte sig, eller kom mel i, hvis massen er meget våd og svær at arbejde med. Stegbøfferne i olie på en varm pande. De skal være gyldne og gennemtilberedte. Dettager 6-10 minutter i alt.
Lunburgerbollerne og smør med mayo. Fyld dem med kikærtebøffer og grønt. Servérstraks med ketchup til. Giv gerne slaw, fritter eller andet snask til.

Opskrift & foto: Louisa Lorang

6 kommentarer:

  1. Vi fik også kikærteburger i sidste uge, slet ikke så ringe :-)

    KH
    B

    SvarSlet
  2. I know! Tit bedre end kød......shhhhhh....

    Kh L

    SvarSlet
  3. Kan ikke finde opskriften på den avocado/rødbede mayo. som der står i opskriften til burgerne i Go'morn programmet.
    Kh Sanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Sanne.

      Det kan jeg godt forstå. Men den er her:

      RØDBEDEMAYO:
      100 g skrællet rødbede
      2 modne avokadoer
      saft af ½- 1 lime
      salt

      Riv rødbeden helt fint, eller skær den i grove stykker og kom den i en foodprocessor. Blend den med avokado og lime. Eller mos det hele sammen. Smag til med salt.

      Kh L

      Slet
  4. De 400 g kikærter - er det tør vægt eller udblødt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sarah.
      Det er tør vægt.
      God fornøjelse

      Kh L

      Slet