Lige en advarsel først: Når du først selv er begyndt at lave marcipan, er det ret svært at vende tilbage til købe.....
....heldigvis er det super nemt!
Jeg bruger en agavesirup i
stedet for sukker, men du kan også lave en sukkerlage af sukker og vand 1:1,
køle den af og bruge den i stedet.
300 g mandler
1 dl lys agavesirup
Smut
mandlerne og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter, de må ikke tage
farve. Lad dem køle helt af.
Blend
mandlerne i en foodprocessor, til de er så fint hakkede som muligt. Tilsæt
agavesirup til massen akkurat samler sig (det er ikke sikkert at du behøver at
bruge det hele).
Pak
marcipanen ind i film og læg dem på køl i 30 minutter.
Servér
den rå marcipan som den er – fordi den er ren og helt skøn! Eller brug den til
konfekt.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann