Jeg har brugt bov til min labskovs, men du kan også sagtens bruge bryst eller klump.
Denne ret er i øvrigt oplagt at doble op!
Opskriften er til 2 personer
300 g kalvekød i terninger
vand
1 stort løg, hakket
20 sorte peberkorn
3 laurbærblade
1 tepose el. gaze
300 g kartofler i terninger
½ knoldselleri i terninger
1-2 spsk. koldt smør
salt
ENDVIDERE:
masser af hakket purløg
syltede rødbeder
rugbrød
Kom kalvekødet i en gryde, og dæk det med vand. Lad det koge op; skum eventuelle urenheder af, og tilsæt løget.
Fyld peberkorn og laurbærblade i en tepose; luk den, og kom den i gryden.
Lad kødet simre under låg i ca. 45-60 minutter, eller til det er knapt mørt. Tjek undervejs, om der mangler vand.
Tilsæt kartofler og selleri, og lad det koge under låg i yderligere 20-25 minutter, eller til sellerien er udkogt og kartoflerne møre.
Kassér teposen, og vend forsigtigt det kolde smør i. Smag til med salt.
Servér straks labskovsen med masser af purløg, rødbede og rugbrød til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann