Sider

søndag den 11. december 2011

Chokoladelikør


Er du glad for Bailys, er det bare at komme piskefløde (!) i, eller mere kondenceret mælk. Jeg tager den helst sådan her; tyk, stærk og mormor-agtig. 
Mørk rom og mørk chokolade…..Uhm, siger jeg bare.

Opskriften giver ca. 1/2 liter flydende luksus


25 g mørk chokolade
50 g ahornsirup
½ fed vaniljestang
4 dl mørk rom
100 g kondenceret mælk
Smelt chokolade og sirup sammen og lad det køle af. Skrab kornene ud af vaniljekornene og blad dem i chokoladesiruppen. Kom siruppen i en flaske sammen med mørk rom og kondenceret mælk. Ryst flasken grundigt og  sæt den i køleskabet.
Likøren kan holde sig i mindst  2 uger. Ryst altid grundigt inden servering - og servér iskold med isterninger i.

Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

5 kommentarer:

  1. Hvor lyder det som et lækkert lille glas...

    SvarSlet
  2. Hejsa,
    Tror du, at man ville få et godt resultat med cognac i stedet for rom?

    Mvh
    Edith

    SvarSlet
  3. Hej edith
    Ja, det tror jeg helt sikkert!
    Kh L

    SvarSlet
  4. Hej Louisa ...
    Det ser super lækkert ud! Hvor har du fundet 1/2 liters eller anden str små patentflasker? De er lidt svære at finde syns jeg... Og den kondenserede mælk du bruger, er det bare fra en grønthandler??

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej.
      Flasken er fra Skjalm P ( bag Nikolaj Kirke i KBH)
      Og jep, kondenseret mælk fra grønthandler.
      Kh L

      Slet