Det MÅ man bare have med jævne mellemrum.......Top oldschool
Opskriften er til 2-3 personer
1 pastinak, revet
1 gulerod, revet
2 fed hvidløg, hakkede
1 løg, revet
olie til stegning
300 g hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
1 dåse hakkede tomater (400 g)
salt og peber
et nip sukker
ENDVIDERE:
250 g frisk spaghetti
olivenolie
½ potte oregano, plukket
revet parmesan
SALAT:
100 g blandet salat
olie og eddike
salt og peber
Sautér pastinak, gulerod, hvidløg og løg i olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 minutter. Kom kød i gryden, og lad det brune. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og krydr med salt, peber og lidt sukker. Lad saucen simre under låg og jævnlig omrøring i mindst 30 minutter. Smag til. Kog imens spaghettien i rigeligt og saltet vand, til den er al dente. Dræn vandet fra den, og vend den med en smule god olivenolie. Anret pastaen, og top med bolognese og derefter frisk oregano. Servér straks med rigeligt
parmesan og blandet salat til.
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hæld en sjat hvidvin i og giv det gerne 4-5-6 gange så lang til. Smagen bliver meget mere intens. Bacon gør (selvfølgelig!) også underværker:)
SvarSletSådan. En ægte klassiker!
SvarSletEr vild med bolognese, men får det dog sjældent. Måske en ide til i aften. Tak
SvarSletOld school eller ej, så smager det altså dejligt.
SvarSletHelt enig, Anonym. Dejligt med langtidstilberedning, hvis man har tid.
SvarSletMen bacon! Det kommer sgu ikke i min bolo :-)
Kh L