Søg i denne blog

fredag den 8. juli 2011

Friske forårsruller

Nemme, små rispapirruller aka vietnamesiske forårsruller.

Tag dem med på stranden, i haven, i madpakken, i parken eller inviter dine gæster til at rulle selv.

Opskriften er til 4, som forret

Først en billede af "mit" køkken i Go' Morgen -
- ikke meget plads, men masser af kærlighed!


Klargør alt, så er det nemt at rulle rispapiret. 
I den store skål er der ristede og knuste sesamfrø - til goma-mayonnaisen.


(Savner dig Anders S - du er min foto-favorit-mand!!!! )



FRISKE FORÅRSRULLER MED GOMAMAYO

Du kan lave rullerne i salatblade (gerne iceberg) hvis du ikke kan skaffe rispapir. 

SESAMDRESSING
50 g sesamfrø
½ fed hvidløg
2-3 spsk. limesaft
1 ½ spsk. flydende honning
1 ½ spsk. soja
2 spsk. mayonnaise
RULLER
50 g risnudler
1 tsk. flagesalt
1 tsk. chiliflager
1 spsk. ristede sesamfrø
ENDVIDERE
rispapir (fås hos asiatiske butikker)
1 bundt mynte, plukket
1 bundt koriander, plukket
1 bundt forårsløg, fint snittede
2 ristede kyllingebryster, i strimler
½ iceberg, snittet
3 avokadoer, i skiver
saft af 1 lime
TILBEHØR
limebåde

Rist sesamfrøene på en varm, tør pande, til de begynder at poppe. Lad dem køle lidt og knus dem i en morter.
Riv hvidløget fint og rør sesam, hvidløg, limesaft, honning, soja og mayonnaise sammen og smag til.
Hæld kogende vand over risnudlerne og lad dem trække i 5 minutter, eller til de er møre. Dræn vandet fra. (Skyl dem i koldt vand, hvis de klistre når du skal bruge dem.)
Bland salt, chiliflager og sesamfrø sammen.
Kom rispapiret i koldt vand et stykke af gangen, til de bliver en smule blødt. Det tager ca. 15-20 sekunder. Læg det på et bræt og fyld nudler, mynte, koriander, forårsløg, kylling, iceberg, avokado, agurk og sesamsalt i. Dryp med lidt lime og luk pakkerne. Pak dem i små madkasser endelig ikke i madpapir eller bagepapir – så klistre de fast.
Servér dem med sesamdressing og limebåde.

Opskrift: Louisa Lorang

Nårh, ja.....udsigten er meget fin - selvom det regner!

5 kommentarer:

  1. Åhh, jeg elsker friske forårsruller, men alle de forskellige smage :-) Jeg vil prøve din mayonnaise! Sidste gang marinerede jeg kylling i hoisinsauce - som jeg også er ret vild med.....

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Uhmmm...dejligt at marinere kyllingen!
    Tror mayoen er din stil ;-)

    Kh L

    SvarSlet
  3. Savner også dig min ynglings kokke dame :)

    SvarSlet
  4. Århhhhh! Håber dog du spiser bedre, end jeg foto'er ;-)

    SvarSlet
  5. Hej Louisa - selv om jeg havde mest lyst til at prøve din jordbærkage, så tillod vægten mere at jeg fik prøvet de her friske, dejlige ruller. Nam nam, tak for inspiration igen igen. Her kan du se dem i min version ...

    http://tantesoed.blogspot.com/2011/07/asiatiske-kyllingeruller.html

    knus Marianne

    SvarSlet