Sider

søndag den 12. juni 2011

Mascarponeparfait, jordbær og limesukker

Hvad kan jeg sige? Spis op? 
- Det er jordbær og det er nu! Morgen, middag, aften. Enjoy.
Opskriften er til 6  personer




pasteuriserede  æggeblommer
korn af ½-1 stang vanilje 
100 g sukker 
1 bæger mascarpone, 250 g 
2½ dl piskefløde 
ENDVIDERE: ½ dl sukker 
1 spsk. fintrevet limeskal 
50 g hakkede pistaciekerner (usaltede) 
600 g jordbær, uden stilk 
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Pisk mascarponen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend den med mascarponemassen. Fordel parfaitmassen i 6 små forme eller en stor. Dæk den til med film, og frys den i mindst 6 timer – gerne natten over. 
Blend sukker og limeskal i en foodprocessor. 
Tag parfaiten ud af fryseren ca. 10-15 minutter inden servering. 
Skær jordbærrene i skiver.Dyp bunden af parfaiten i hakkede pistacier, anret med jordbær, og drys jordbærrene med limesukker. Servér straks.


Opskrift: Louisa Lorang, Femina
Foto: Anders Schønnemann

3 kommentarer:

  1. MÅÅÅÅMS, hvor ser det godt ud!! Jeg har før lavet (lakrids) is med mascarpone, et klart hit :-)

    Håber du får set pinsesolen danse.....

    KH
    B

    SvarSlet
  2. Uh - det lyder dejligt.
    Er stadig i mascarpone-periode, som du kan se ;-)

    Og masser af pinsesol...håber det samme for dig.

    Kh L

    SvarSlet
  3. Hej Louisa!

    Jeg har lige sat parfaiten i fryseren, og måtte selvfølgelig lige smage på den!

    Jesus! - Den smagte SÅ godt :-) Fantastisk opskrift...

    Mange hilsner Laura

    SvarSlet